fbpx
Back To Top

Groeien op Instagram met Digital Donkey

Groeien op Instagram met Digital Donkey.

 

Wist je dat Instagram een fantastische app is voor een bedrijf? En wist je dat Instagram Audience Building een fantastische manier is om te groeien op Instagram? Er zitten meer dan 4 miljoen Belgen op Instagram. Wereldwijd ligt het aantal actieve gebruikers op 1 biljoen. Dat zijn dus miljoenen potentiële klanten om je bedrijf aan voor te stellen!

Moeten we dan nog zeggen dat het hoog tijd is om Instagram professioneel aan te pakken? Met Instagram Audience Building zorgen wij dat je de juiste volgers aantrekt, sneller kan groeien en dus een groter publiek bereikt. Hoe? Dat ontdek je hier.

Waarom Instagrammen als bedrijf?

Als de gebruikscijfers je nog niet hebben overtuigd dat je als bedrijf liever vandaag dan gisteren account op Instagram hebt, dan geven we graag nog een paar extra redenen.

1. 1 op 1 communicatie met (potentiële) klanten

“Slide in the DM’s!” Via direct message (oftewel een privé berichtje via Instagram) kunnen toekomstige klanten meteen met het bedrijf in interactie gaan. Ze kunnen vragen stellen en reageren op een leuk verhaal dat werd gedeeld. En dat is meteen een mooie opportuniteit om een goede relatie met je klanten op te bouwen. Er is geen enkel ander kanaal waar de communicatielijn met je klanten zo direct is als Instagram.

2. Het bedrijf krijgt een persoonlijkheid = meer likeability!

Instagram is een heel visueel medium. Je bent verplicht om met foto’s en filmpjes te werken en dat dwingt je om na te denken hoe je het bedrijf gaat weergeven. Het is belangrijk om te zorgen voor een herkenbare stijl die aansluit bij de branding van het bedrijf. Toon de persoonlijkheid van het bedrijf en de ‘like’-factor stijgt meteen de hoogte in.

3. Instagram als extra verkoopkanaal

Dankzij Instagram Shopping is het mogelijk om bij foto’s die je deelt rechtstreeks te linken naar producten in de webshop. Ook Stories worden ingezet als kanaal om producten te tonen en zo meer verkoop te genereren. In feite zitten er in Instagram dus twee extra verkoopkanalen. En als je weet dat 75% van de gebruikers aangeeft al eens iets te hebben gekocht via het kanaal, moeten we je dan nog overtuigen?

4. Vergroot de zichtbaarheid van het bedrijf

Het is een extra kanaal om op een unieke manier het bedrijf te laten zien. Door hashtags strategisch in te zetten, vinden meer en meer potentiële klanten de weg naar het account. Maak daar gebruik van!

5. Binnengluren bij de concurrentie

Deze is eigenlijk gewoon heel leuk: ga eens neuzen bij de concurrentie. Wat doen zij? Hoe gaan zij te werk? Welke nieuwe producten of diensten lanceren zij? Dankzij Instagram kan je gewoon binnenkijken, terwijl dat op een andere manier al heel moeilijk zou zijn.

Groeien dankzij Instagram Audience Building

We moeten wel iets toegeven. Als je Instagram goed wil doen, moet je daar best veel tijd voor kunnen uittrekken. Als we echt eerlijk zijn, moet je er zelfs dagelijks mee bezig kunnen zijn. En dan nog. Het platform verandert zijn algoritmes continu, waardoor wat vorige week werkte om nieuwe volgers te bereiken, volgende week misschien niet meer werkt. Dat maakt groeien op Instagram heel tijdsintensief.

Maar het kan ook anders! En wel met Instagram Audience Building, een unieke service van Digital Donkey. Wij gaan aan de slag met je bedrijfsprofiel en zorgen ervoor dat je exponentieel groeit. Zonder volgers te kopen!

Wat doet Instagram Audience Building?

Door uitvoerige persoonlijke interactie met target gebruikers en influencers verhogen we de visibiliteit van het bedrijf op Instagram. Zo krijgen posts een plaatsje op die felbegeerde explore-pagina. Het resultaat? Een groter en gerichter bereik, meer likes, comments en relevante volgers die perfect aansluiten bij het profiel van je ideale klant.

Digital-Donkey-Blog-groeien-op-instagram-met-digital-donkey-1

Voor en na Instagram Audience building cijfers van een Instagram post

Digital-Donkey-Blog-groeien-op-instagram-met-digital-donkey-3

4-maandelijkse groei voor accounts met Instagram Audience Bulding

Digital-Donkey-Blog-groeien-op-instagram-met-digital-donkey-3

4-maandelijkse groei voor accounts met Instagram Audience Bulding

Eerst zien, dan geloven? Snappen we maar al te goed.
Vraag dan nu je gratis proef aan en ontdek wat Instagram Audience Building voor je bedrijf kan betekenen.