fbpx
Back To Top
Digital-Donkey-Webdesign-Webdevelopment

Dit is het verschil tussen webdesign en webdevelopment

Dit is het verschil tussen webdesign en webdevelopment.

Digital-Donkey-Webdesign-Webdevelopment

Je hebt er misschien al eens van gehoord: webdesigners en webdevelopers. Een webdesigner is geen webdeveloper en omgekeerd. Voor een goed werkende website die er ook nog eens mooi uitziet, heb je ze allebei nodig. Maar wat is het verschil tussen die twee? Let’s find out 🙂

Alles begint bij de strategie

Voor je aan een nieuwe bedrijfswebsite begint, is het belangrijk om te weten wat je met die website wil bereiken. Klanten aantrekken? Producten verkopen? Nieuws delen? Allemaal?
Hoe beter jij op voorhand weet wat de bedoeling van je nieuwe website moet zijn, hoe makkelijker het wordt voor ons om die voor jou te bouwen.

Een website heeft twee kanten

Het uiterlijk van je website is het design. De binnenkant, of het brein van je website, daar is development voor nodig.

Webdesign, het uiterlijk van je website

Onder webdesign valt alles wat met het uitzicht van je website te maken heeft. De kleuren, de lettertypes, de grootte van afbeeldingen, de blokken op de homepagina, de lay-out van de verschillende pagina’s,… Een webdesigner gaat dus je website vormgeven.

Wat een webdesigner ook doet, is rekening houden met de gebruiksvriendelijkheid van je website. Hij of zij zal ervoor zorgen dat alles wat jij op je website wil, een logische plaats krijgt voor de bezoekers.

Webdevelopment, het brein van je website

Webdevelopment kan je bekijken als een verzamelnaam voor alle technische aspecten die bij een website horen. Een webdeveloper zorgt ervoor dat alle knoppen werken, dat je website online blijft via de server, dat het contactformulier gekoppeld is aan je e-mailprogramma en meer van die dingen.

De magische combinatie

Je hebt waarschijnlijk al begrepen dat een webdesigner en een webdeveloper een match made in heaven zijn. Als deze twee profielen aan jouw website werken, zit die ongetwijfeld goed in elkaar, is die logisch opgebouwd én aangenaam om tijd op door te brengen. En dat is exact wat je wil dat je bezoekers doen!

Hulp nodig bij je nieuwe website? Zo werkt Digital Donkey

Als ondernemer heb je wel andere dingen te doen dan op zoek gaan naar een webdesigner en een webdeveloper wanneer je nood hebt aan een nieuwe bedrijfswebsite. Bij Digital Donkey vind je alles in één! Onze werkwijze? We beginnen met een strategische oefening. Aan de hand van die resultaten doen wij een voorstel naar design toe. Als dat wordt goedgekeurd, beginnen we aan het development van de website.

Interesse in een (nieuwe) website voor je bedrijf? Bekijk hier ons portfolio!